De naam La Terre Equine verwijst naar "de aarde", een associatie naar de natuur & paarden in een natuurlijke omgeving
De naam La Terre Equine verwijst naar "de aarde", een associatie naar de natuur & paarden in een natuurlijke omgeving
Ons concept is geïnspireerd door persoonlijke ervaringen met (mijn) paarden, vooral revalidatiepaard Coco en de ex-verwaarloosde manegepony Flippo. Coco leerde me het belang van goede verzorging en huisvesting, zoals dagelijks buiten komen, ook in de winter, en een geduldige omgang (ze was namelijk kopschuw en bang voor mannen). Flippo bracht me inzicht in paardenpsychologie en het belang van het vervullen van de basisbehoeften van een paard.
In België zag ik weinig opties voor geschikte huisvesting van jonge, oudere of geblesseerde paarden. Veel opfokstallen bieden te weinig buitenruimte, werken vaak met monotone groepssamenstellingen, hebben beperkte begeleiding en missen aandacht voor goede omgang en opvoeding. Een goede basis begint bij de juiste huisvesting, voeding en begeleiding, wat essentieel is voor een gezonde ontwikkeling en het welzijn van ieder paard. Dat had ik in de praktijk al snel ondervonden, waardoor ik mijn paarden snel in eigen beheer en niet op een pensionstal huisvesten.
Ik kwam regelmatig in contact met verschillende paarden met gezondheidsproblemen als gevolg van gebrekkige zorg, slechte huisvesting of niet aangepaste training. Dit maakte me vastberaden om me bij te scholen en een netwerk van specialisten op te bouwen. Ik heb werkervaring in de professionele paardenwereld en blijf me zelf steeds uitdagen door bijscholingen.
Met La Terre Equine wil ik een plek creëren waar paarden hun volledige potentieel kunnen bereiken en de beste versie van zichzelf kunnen worden & blijven.
!ONS BEDRIJF IS NOG IN OPSTART, WIJ ZIJN NOG OPZOEK NAAR EEN LOCATIE EN VERWACHTEN PAS DE EERSTE PAARDEN TE KUNNEN ONTVANGEN in 2026.
Betrokken & betrouwbaar
Diervriendelijk & op maat
Zorgzaam & respectvol
Natuurlijk & duurzaam
"Wij willen een plek creëren waar paarden en mensen in harmonie samenleven, met respect voor de natuur en de dieren.
We geloven dat een natuurlijke, uitdagende omgeving essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van ieder paard.
Tegelijkertijd streven we naar het verbeteren van biodiversiteit, duurzaam werken, en het creëren van een netwerk waarin paardeneigenaren elkaar kunnen vinden en versterken. Via open communicatie en maatwerk voor ieder paard – als het ware: Equi-connecteren – willen we laten zien hoe correcte huisvesting, voeding, verzorging, en individuele opvolging bijdragen aan een gelukkiger en gezonder paard. Basisopvoeding speelt hierbij een belangrijke rol, omdat paarden niet alleen van elkaar en hun omgeving leren, maar ook van ons als mens.
Met de impact van ons werk willen we bijdragen aan een wereld waarin paarden op een paardwaardige manier gehouden worden en eigenaars de kans krijgen om hun kennis te vergroten en met een kritische blik naar hun eigen paard en de bredere paardenwereld te kijken.
Wij benaderen elk paard met respect voor zijn natuurlijke behoeften, waarbij we ook oog hebben voor de individuele noden.
We streven naar een omgeving en zorgaanpak die optimaal aansluiten bij wat elk paard nodig heeft om zich goed te voelen. Soms stellen we eigenaren verbeteringen of aanpassingen voor in de verzorging, om zo nog beter in te spelen op de specifieke situatie van hun paard.
Dergelijke aanpassingen worden steeds in overleg besproken en pas uitgevoerd na goedkeuring van de eigenaar. Hierbij kan het gaan om extra kosten. Enkele voorbeelden van mogelijke aanpassingen zijn:
Het aanbieden van extra of aangepaste voeding en supplementen ter ondersteuning van de gezondheid
Eventuele extra (medische) zorgen of handelingen
Het gebruik van dekens, bijvoorbeeld bij oudere paarden, om hen comfortabel te houden
Begeleiding tijdens de laatste levensfase van het paard, waarbij we samen met de eigenaar zorgen voor een respectvolle en diervriendelijke aanpak
Ons uitgangspunt is altijd het welzijn van het paard.
We bieden maatwerk, omdat de behoeften kunnen veranderen én omdat elk paard het beste verdient.